Fråga hönspanelen!
 
Välkommen %1$s. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.
Har du inte fått ditt aktiverings-e-postmeddelande?
2 988 838 673
Kackel - Frågor och svar  |  Frågor och svar  |  Fråga hönspanelen  |  Skorv i "armhålan" på Hedemora « föregående nästa »
Sidor: [1]
Författare Ämne: Skorv i "armhålan" på Hedemora  (läst 419 gånger)
fredrik86
Frågeställare

: 1


« skrivet: 4 nov 2018 kl. 18:03 »


Hudskorv? Vad göra?
« skrivet: Idag kl. 17:45 »
CiteraÄndra
Hej!
En av våra hedemorahönor har i samband med ruggningen nu efter sommaren börjat bete sig konstigt. Hon har valt att inte sova på pinnen med de andra en del nätter, lade sig en natt i redet och nu ikväll i ett hörn på golvet i hönshuset. Vi har observerat att hennes klor växt så vi plockade henne ikväll och klippte ner dem till acceptabel längd och passade på att titta på henne lite närmre.

Det var ingen vacker syn, känsliga tittare varnas.

Se bifogad bild. Detta hittade vi ganska omgående när vi lyfte på vingarna (tänkte att ruggningen kanske påverkat hennes flygförmåga).
Google förvirrar och jag hittar inget om skorv på huden (hamnar på kalkben men nämns bara i förbifarten att det kan påverka huden)

I övrigt, hönan är 4 gammal, ruggad nu förstås, äter och är med flocken, ögonen ser ut som vanligt, kam och slör röda å fina. Ganska mycket avföring kring kloaken Övriga fåglar i flocken har vi inte inspekterat än.

Några idéer om vad det är? Vad kan man göra åt det?
Tacksam för svar.
Mvh Fredrik


* hönaliten.gif (72.92 kB, 460x345 - visat 61 gånger.)
Anna Bergström
*Hönspanelen

: 313


« Svara #1 skrivet: 12 dec 2018 kl. 16:36 »

Hej! Hur har det gått med hönan? Jag kan inget säga om skorvet, har aldrig sett något liknande. Men det låter som att hönan inte mår bra, antingen på grund av detta eller att det är något annat i botten.
Är det bara en höna som drabbats hade jag övervägt att ta bort henne. Har det drabbat flera gäller det att försöka finna ut vad som är fel. Försök att fråga några riktigt erfarna hönsägare, t ex Ronny (kontaktinfo finns på sidan Styrelse), och fråga veterinär om råd.
Sidor: [1]
« föregående nästa »
    Gå till:  


     
    SMF 2.0.1 | SMF © 2011, Simple Machines