Fråga hönspanelen!
 
Välkommen %1$s. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.
Har du inte fått ditt aktiverings-e-postmeddelande?
2 975 834 669
Kackel - Frågor och svar  |  Frågor och svar  |  Arkiverade frågor  |  Beteende  |  Integrera ny kyckling « föregående nästa »
Sidor: [1]
Författare Ämne: Integrera ny kyckling  (läst 4980 gånger)
Mathilda
Frågeställare

: 1


« skrivet: 27 apr 2010 kl. 14:38 »

Hur ska man bäst gå tillväga för att integrera en 3 veckor gammal kyckling (från äggkläckningsmaskin) till befintlig hönsflock med 1 tupp och 5 hönor? Just nu bor den lilla kycklingen i en stor kartong i min tvättstuga. Han/hon är mycket sällskapssjuk! Skulle man kunna ta in en av hönorna, och hoppas att hon "adopterar" den lilla eller är det för riskabelt? Om det går, ska man då välja den hönan som man vet har varit en bra mamma tidigare, eller den hönan som i dag är lite ensam?
Charlotte Egman
Hönspanelen

: 62


« Svara #1 skrivet: 4 maj 2010 kl. 09:27 »

Hej!

Det allra bästa vore nog att skaffa ett par jämngamla kycklingar och sedan låta den lilla flocken vara i närheten av den stora, kanske utomhus på dagarna.
Därefter låta den lilla flocken flytta in i hönshuset, ev i en bur så de kan bekanta sig först.
Kycklingarna kommer ganska länge vara en egen liten flock i flocken - även om de bor i samma hönshus! De kommer att motas bort av de stora och lära sig att hålla sig undan. (De betyder inte att de vuxna är elaka, så funkar rangordningen!)Så en ensam kyckling blir väldigt ensam!
Jag tycker det är först till året därpå som det är helt och hållet en flock!

Lycka till!
 //Charlotte
Sidor: [1]
« föregående nästa »
    Gå till:  


     
    SMF 2.0.1 | SMF © 2011, Simple Machines