Fråga hönspanelen!
 
Välkommen %1$s. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.
Har du inte fått ditt aktiverings-e-postmeddelande?
2 988 838 673
Kackel - Frågor och svar  |  Frågor och svar  |  Arkiverade frågor  |  Värpning, ägg och slakt  |  Inga ägg « föregående nästa »
Sidor: [1]
Författare Ämne: Inga ägg  (läst 4816 gånger)
Löwenfeldt
Frågeställare

: 2


« skrivet: 17 aug 2011 kl. 09:54 »

Hej
Jag har en uppsättning Hedemorahöns som vi övertog i april från en medlem i Ockelbo, det var 5 hönor och 2 tuppar. De aklimatiserade sig snabbt och la ca 2-3 ägg varje dag fram till Juni. I mitten på Juni blev den äldsta hönan halt och vi beslöt oss för att slakta henne. Efter det gick äggläggningen ned till ca 1-2 ägg några dagar i veckan. Hönsen började också att släppa mycket fjädrar och de har nu ruggat sedan början av Juli. Under hela Juli fram till nu har de helt slutat lägga ägg, vi trodde först att de la äggen på tomten men har aldrig hittat några. Vi märker nu när de är inomhus och bara i hönsgården när vi arbetar att de helt säkert inte lägger några ägg. De har tillgång till hönsgård utanför sitt hus och när vi är hemma går de fritt på vår stora tomt. Jag har gett dem extra värpfoder utöver den vanliga kosten men inget hjälper, vad gör vi för fel?
mvh Elisabeth Löwenfeldt
Ronny Olsson
*Hönspanelen

: 531


« Svara #1 skrivet: 17 aug 2011 kl. 22:47 »

Ni gör inget fel!

Hönor värper inte under den tid de ruggar (byter fjädrar). Det tar 1-2 månaderoch inträffar normalt vid denna tiden, eller något senare. När de fått sin nya fjäderdräkt kommer de säkert att värpa igen och värper sen några månader före vintervilan.
Sidor: [1]
« föregående nästa »
    Gå till:  


     
    SMF 2.0.1 | SMF © 2011, Simple Machines